Fairtrade producten

Fairtrade is een keurmerk voor eerlijke handel, gericht op kleinschalige boeren in regio's zoals Aziƫ, Afrika en Zuid-Amerika, waar lage opbrengsten hun levensonderhoud en investeringen in hun bedrijven bemoeilijken.

Fairtrade versterkt de positie van boeren door hen in coƶperaties te laten samenwerken, wat betere onderhandelingsposities, hogere prijzen voor hun producten en toegang tot de wereldmarkt mogelijk maakt. Het stimuleert ook schaalvergroting, investeringen in kennis en duurzaamheid, en biedt trainingen.

Fairtrade-gecertificeerde producten zijn herkenbaar aan het groenblauwe logo en omvatten diverse goederen, zoals voedsel, dranken en andere producten.

Bij de aankoop van Fairtrade-producten worden minimumprijzen en premies betaald om financiƫle zekerheid en investeringen te bieden, ook in gemeenschapsprojecten.

Fairtrade zet zich in voor mensenrechten, zoals het bestrijden van kinderarbeid en discriminatie, en voert campagnes voor klimaatverbeteringen. Kies voor Fairtrade-gecertificeerde producten om eerlijke handel te ondersteunen.